måndag 3 maj 2010

En Dag Med Kapas...

Meningen var att vi skulle stanna tre nätter på Kapas, men vi ändrade oss och stannade bara en natt, för vi vill komma ner till Singapore så snabbt som möjligt så vi kan spendera några extra dagar i Thailand innan vi åker hem.

Kapas är en liten, men jättefin ö med underbara stränder och jättefint vatten. Det sägs att de har bra dykning här, men vi hoppade det denna gången. Fast vi bara stannade en natt så hann vi ändå med att åka och kolla på bebissköldpaddor (9 dagar) och snorkla på lite olika ställen. Anledningen till att de samlar in sköldpaddor och ha dem i en bassäng är för att annars skulle inte speciellt många överleva. Det är många som tar äggen olagligt för att sedan sälja dem på marknaden, det är olagligt att ta dem, men inte att ha dem och sälja dem, så lagarna är rätt puckade här. Sköldpaddsägg är en delikatess (6:- ägget) här och det är synd för de tar alla äggen som finns så om inga andra samlar in dem och föder upp dem så är snart skölpaddorna utrotade här. Så denna resorten samlar in dem och låter de leva i en bassäng tills de är ett år gammla och sen släpper de ut dem i havet, just nu hade de 72 småttingar.

















/MrJim

1 kommentar:

mamma sa...

Kör nu försiktigt & hoppas på att ni få vara friska. Vad ni är duktiga som kämpa på! Vi ska ha 20-årsfest för Filip lördag kväll.