tisdag 18 maj 2010

En Dag Med Mersing - Singapore...

Efter några dagar på Tioman så var det nu dags för de sista milen.

Första dagen åkte vi mellan Mersing och Kota Tinggi och det var 9 mil, men vi åkte lite fel så det blev lite över 10 istället och det var drygt att köra över 1 mil fel när man redan är så trött och åkt så länge. Den dåliga asfalten gjorde det inte bättre heller. Ibland var asfalten så dålig så jag fick gå istället för att åka. Vi var inte framme vid vårat hotell förrän 17.30 och då började vi kl 7 på morgonen.

Efter vi duschat så gick vi ut för att försöka hitta något och äta, men de flesta serverade bara dricka och bröd så vi gick runt ett tag. Efter en stund hittade vi ett ställe där man kunde få nudelsoppa med ägg i och de visade även finalen i badminton som pågick i Kuala Lumpur mellan Kina och Syd Korea så det var ett herrans liv. Alla skrek och tjoade till varje slag och det var en grym stämning (det finns väldigt mycket kineser i Malaysia) där tillslut Korea vann till mångas förtret.



Se upp för vilda elefanter


Apor

Upp och ner, ner och upp

Den sista dagen var vi båda rätt slitna efter mer än 10 mil dagen innan och den dåliga asfalten gjorde sig snabbt påmind. Vissa perioder bjöds det på den sämsta asfalten vi haft på hela resan och det under sista dagen, hur kul är det. Som tur var så behövde vi bara åka 4 mil denna dag och det var skönt, så lite var det längesedan vi åkte.

Trafiken var riktigt jobbig och desto närmare Singapore vi kom desto mer blev det. Nu var inte bilisterna lika snälla som de varit innan utan de körde väldigt nära och tutade så trumhinnorna nästan sprack.

Någon festival



Väl framme i Johor Bahru som var våran slutdestination eftersom vi inte kunde åka över bron och gränsen till Singapore kom Jon-Jon, Isaac och Jai för att hämta upp oss. Vi lastade på cykeln och körde för att ta några bilder med Singapore i bakgrunden, sen åkte vi och åt innan vi tog bron över till Singapore och Monica (pappas kusin) som vi bor hos just nu.

Mina trogna skatarbyxor fick åka i soporna, de hade gjort sitt



Isaac, Jon-Jon & Jai kom för att hämta upp oss i Johor Bahru, för att sedan köra oss över bron och gränsen till Singapore

Isaac, jag, Maria, Jon-Jon & Jai

Äntligen framme, Singapore i bakgrunden

/MrJim

Inga kommentarer: