söndag 15 augusti 2010

En Dag Med Dag 6...

Äntligen en dag ledigt.

Vi åt en grym frukost på Toftagården innan vi gick ner till stranden. Det var svinkallt i vattnet så vi tog ett dopp och gick upp till poolen.

Till lunch var vi inbjudna till Tofta strandpensionat som ligger ca 1km från Toftagården. Vi fick låna två cyklar och det var skönt att slippa brädorna för ett tag. Vi tog kycklingspett med vitlöksås och örtrullade potatisar och det var riktigt gott.


Tittar du noga så ser du havet

Efter det så tog vi bussen in till Visby för att kolla in medeltidsveckan som höll på för fullt. Hela stan är fylld av utklädda personer och det var riktigt häftigt att se. Det är en helt annan värld med en massa riddare, jycklare, smeder mm och det såldes en jäkla massa kanderade äpplen.









Huvudpunkten för kvällen var tornespelet där riddarna tävlade mot varandra i en massa grenar och i slutet duellerade de mot varandra. Högersidan hade sina fyra riddare att heja på och vänstersidan hade sina fyra. Det var ett jäkla liv och stämning med att höja sina riddare och sänka de andras med bu rop och diverse glop ord. Det bjöds även på bågskytte och en hel del jycklande.

Hur som helst så var det en riktigt bra show och detta är kanske något man bara ser en gång i livet om man nu inte lever detta livet några veckor om året. Så får du chansen att gå på ett tornespel gör det.



/MrJim

1 kommentar:

mamma & pappa sa...

Tur att ni gick då! Sponsringen från oss gjorde susen på Timmyojken. Kramizar,