lördag 30 januari 2010

En Dag Med Kamphaeng Phet - Nakhon Sawan

Dag 1, ca 60km. Äntligen kom vi iväg efter tre hela dagars vila i Kamphaeng Phet, en mer än planerat eftersom jag fick feber. Dagen flöt på riktigt bra och de första milen så snittade vi 15km/h vilket är detsamma som jag gör hemma i 15-20 gradig värme och inte 35 grader, så det var jätte bra. Efter vi kört ca 50km så råkade Maria ut för sin första vurpa pga att asfalten som hon åkte på var så varm att den hade blivit alldeles mjuk så hennes hjul fastnade och vurpan var ett faktum, så nu är det utjämnat 1-1. Som tur var så fick hon bara ytliga skrubsår så förhoppningsvis läker de rätt snabbt.








Dag 2, ca 55km. Vi kom iväg redan kl 8 och vi beräknade att vara klara runt 12 - 13, men pga dålig asfalt och problem med Marias fötter så var vi inte på hotellet förrän 15.30. Men det spelar ingen större roll då vi inte har något tidsschema att följa. Vi fick lifta i 2km pga vägarbete och det var väldigt svårt att få stopp på han som vi åkte med, först såg det ut som att vi skulle få åka de kvarvarande 15km som det var till Nakhon Sawan, men efter att ha sagt att du kan stanna här ca 20ggr så stannade han. Det är inte alltid så lätt när vi inte kan thai och de inte kan engelska.

Väl framme så hittade vi ett bra hotel och här kommer vi att stanna i två nätter för att ta en dags vila för att sedan försöka köra med racerfart ner till Bangkok, ca 240km.

/MrJim

2 kommentarer:

mamma sa...

Mjuk asfalt? Det låter som ett problem.Hoppas ni klarar er nu utan fler vurpor! Lycka till! ps. pappa är & åker skidor i Trysil den lyllosen!

Gill Petersson sa...

Hej hur går det med "ryggan"? Funkar det bra eller blir det svårt att hålla balansen när ni kör? Vattnet väger väl en hel del,,