tisdag 6 april 2010

En Dag Med Koh Lanta & Lanta Divers...

Nu har vi varit fem nätter på Koh Lanta och tiden här har vi bara ägnat åt att dyka. Vi har bott på Nakara Beach Resort som är en jättefin och jättestor resort precis vid stranden med mängder av bugalows och tre pooler. Apollo har med Nakara som ett av sina hotell när man bokar resa till Koh Lanta så det är nästan bara svenskar här och vi kan verkligen rekommendera Nakara, läget är kanon, personal är grym, maten är jättegod och du kan få massage till en billig peng om du vill.

Innan vi kom till Koh Lanta så kom vi i kontakt med Simon Ramsden som har Andaman Adventures i Ao Nang och han fixade så att vi kunde dyka med Lanta Divers som är ett svenskt dykcenter. Vi har varit ute i fyra hela dagar och gjort åtta dyk totalt, dessa dagar har varit helt underbara med kanondyk, god mat och väldigt bra personal, särskilt våran divemaster Alex som vi dök med varje dag. Vi har sett otroligt mycket med allt från vattenormar, clownfiskar till sköldpaddor. Tack så jättemycket för dessa fina dagar Lanta Divers, Maj-Britt (ägare) och Alex som stod ut med oss under dessa dagar. När sista dykdagen var avklarad så satte vi oss och tog en öl med Alex, Marlene och Jonas, som vi dök med de senaste två dagarna. Alex skänkte också 1000 baht till barncancerfonden, vilket motsvarar ca 230:- och det är vi väldigt tacksamma för.

En kväll var vi bjudna till Relax Bay Resort av deras ägare Didier på middag. Didier är en skön man på 50 år från Frankrike, förra året körde han tuk tuk (trehjuling) från Thailand till Sverige och nästa år ska han köra longtail-båt från Thailand till Sverige (hans två barn bor i Sverige). Han har varit i 120 av världens alla länder så där ligger man lite i lä. Vi blev bjudna på öl och en riktigt grym tre rätters middag med barracuda sushi, potatismos och makrill filé och creme brulé till efterrätt, mumma. Didier håller just nu på att plocka ihop en hemsida och så fort den är uppe så lägger jag upp den under "friends" på hemsidan så ni kan följa han tokiga resa.

Vi var även en kväll på Thai Boxning, men det var inga bra matcher så det var lite tråkigt.


Scorpion Fish

Giant Muray

Clown Fish


Mörk bild, men det är Maria, Jonas, Marlene & Alex

Här kommer lite bilder på Nakara, där vi bodde.








Juniors

Nästa anhalt är Ao Nang för att träffa Simon på Andaman Adventures och han ska ta med oss på klättring, abseiling och sen var det något mer som jag inte kommer på, men det lär bli kul. Vi har också blivit erbjudna att komma tillbaka till The Cliff Resort som vi bodde på när Fille var här, vi tyckte väldigt mycket om The Cliff så det blir grymt.

/MrJim

1 kommentar:

mamma sa...

Hej! Kul att läsa att ni har det så BÄST. Här hemma börjar vårtecken dyka upp lite här & var.Timmy & jag har varit hos Morfar idag. Han hälsade så gott till er.