söndag 11 april 2010

En Dag Med Manta Point & Nära Döden Upplevelse...

Då var det dags att åka och dyka med Manta Point, så på morgonen kom de och hämtade oss på The Cliff för att ta oss till båten. Då vi skulle dyka lokalt idag så blev det bara ca 45min båttur istället för 1,5-2h som vi är vana vid. Dyken var lite sådär med sikten men jag såg saker jag inte sett förut så det var häftigt, bla stingrocka, sjöhäst och pipefish. Alla var jättetrevliga på båten och vi fick en hel del tips om vart och vilka öar vi skulle besöka i Malaysia. Efter överlag en kanondag så återvände vi hem.

Dagen efter så tog vi vårt pick o pack för att åka till Simons hus där vi bor just nu. Det ligger lite utanför så vi hyrde en moppe dessa tre dagar som vi bor här, Simon fixade så vi bara behöver betala 20-25:- om dagen. Vi kommer att bo här tills imorgon då vi flyttar in till Ao Nang igen.

Igår så åkte vi till Riley som är tre jättefina stränder bara en 10-15min båtfärd från Ao Nang. Där hoppade vi från klippor, Maria höll på att svimma så hon klättrade ner igen. Efter vi eller jag hoppat så tänkte vi gå till lagunen som ligger uppe i skogen. Detta visade sig bli en helvetesfärd med flera 90 graders klippor som man skulle klättra ner och upp för. Som tur var så fanns det rep man kunde hålla sig i, men det var scary som fan. Maria är rätt van klättrare så hon hade inga problem medan jag som knappt kan klättra hade det betydligt tyngre. Först så gick vi till viewpointen där utsikten var grym och man kunde se massor av apor, vi knäppte några bilder innan det var dags för lagunen. Det tog oss ca 45-60min att komma till lagunen för det var mycket tvekande innan jag klättrade ner, upp gick det betydligt snabbare men det är ju alltid lättare.

Efter klättrandet så träffade vi en jättesöt apa som några klättrare på Riley East hade tagit hand om, han såg ut att ha det bra med bananer och nötter så förhoppningsvis mådde han bra, de släppte han löst också så han inte alltid satt fastkedjad.


Åkte longtail ut till båten


Den lätta biten


Viewpoint, det enda som skilde oss och ett stup på över 100 meter var ett rep

En resort som hämtar sina gäster från longtailen


Här skulle man ner

Lagunen, synd att det var lågvatten



Apa, 5 månader gammal



Pilla navel


Imorgon blir det dykning och i övermorgon är det Songkhran, som är en av de största festivalerna här i Thailand om inte den största. Det är då hela Thailand har vattenkrig mot varandra. Vi har blivit inbjudna att joina ett team så vi är runt 20-25 pers och vi har pick-up truckar med stora vattenbehållare på flaken, en rolig sak är att det är den yngste som bestämmer så vi har en 5 årig tjej som våran ledare. Så den 13:e smäller det och vill du inte bli blöt så håll dig inne.
/MrJim

Inga kommentarer: